Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincsenek biztonságban a németek és az amerikaiak

888.hu

2016.01.28. 16:42

Bár a jóléti rangsorban elõkelõ helyet foglalnak el, az állampolgárok biztonsága messze a legproblémásabb terület mindkét országban.

E téren teljesít leggyengébben Németország, már a két évvel ezelőtti adatok alapján is csak a 21. helyezést érték el globálisan. Jólét tekintetébe, összesítésben hét hellyel előrébb végeztek, legnagyobb erősségük a nemzet gazdasági és egészségügyi állapota.

Érdekes lesz majd látni, hogy változnak például a "biztonságban érzed magad este, egyedül az utcán?" típusú kérdésekre adott válaszok az elmúlt hónapok németországi eseményei után.

A Prosperity mérőszáma azért jött létre, hogy pontosabban lehessen számszerűsíteni a nemzetek jólétét. A hagyományos makrogazdasági mutatók – mint például az egy főre juó nemzeti össztermék – egyetlen dimenziót szoktak vizsgálni, a Prosperity ezzel szemben a gazdasági adatok mellett foglalkozik olyanokkal is, mint szociális tőke, személyes szabadság, biztonság, egészség, oktatás, kormányzás és kreativitás-vállalkozókedv.

Nagy-Britannia és Franciaország még kevésbé biztonságos országnak számítanak: 23., illetve 31. helyen végeztek a rangsorban. Magyarország az észtek és a szlovákok mögött, de például az olaszok, lettek és a ciprusiak előtt áll e tekintetben.

Még rosszabb helyzetben van az USA, amely 33. helyen végzett a biztonságos országok listáján. Semmilyen más téren nem szorultak ki a legjobb harminc ország közül, és ez nagyban összefügghet a fegyverviselés korlátozásának hiányával. Az USA az egyetlen nyugati ország, amelyben magas az "állam által szponzorált politikai erőszak" mértéke. Idézik az Amnesty International véleményét, miszerint az USA Szaúd-Arábiával egy szinten van e téren.

Veszélyesebbé vált a világ: összességében ez állapítható meg a felmérésből, hiszen minden régióban csökkent a biztonság 2009 óta, különösen a Közel-Keleten és Afrikában romlott a helyzet. Európa az egyetlen, ahol csak minimális csökkenést mértek.

Szenvednek a vikingek – így közli a kutatás, hogy Svédország, Finnország és Dánia helyezése jelentősen rosszabb most, mint 2009-ben. A munkanélküliségi ráta 6-10 százalék között mozog náluk, de Norvégiát és Izlandot is beleértve a térségben alig haladja meg az 59 százalékot a foglalkoztatottak aránya.

(Prosperity.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére