Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyannyira megemelkedtek a benzinárak, hogy többen inkább leteszik az autót

888.hu

2022.06.11. 10:20

Az egekbe szökő benzinárak hatással vannak az amerikaiak (!) mindennapi életére (is).

 

A Rasmussen Reports csütörtökön közzétett felméréséből az derült ki, hogy az amerikaiak ma már az élet eddigi olyan alapvető dolgairól kénytelenek lemondani, mint az autóvezetés.

A felmérés szerint

a megkérdezettek 66 százaléka válaszolta azt, hogy ténylegesen kevesebbet vezet az emelkedő benzinárak miatt.

Ez 7 százalékpontos emelkedés a márciusi 59 százalékhoz képest. Továbbá az amerikai felnőttek többsége, 57 százaléka szerint az egyre emelkedő benzinár befolyásolta a nyaralási terveiket is, és csupán 36 százalékuk szerint nem.

A közvéleménykutatási eredményekből a következők derültek még ki:

  • a válaszolók 82 százaléka szerint az emelkedő benzinárak komoly problémát jelentenek a személyes költségvetése szempontjából, ebből 60 százalék szerint a magasabb benzinárak nagyon komoly problémát jelentenek.
  • A republikánusok (75%), a demokraták (51%) és az egyik nagy párthoz sem kötődőek (57%) szerint is a növekvő benzinárak nagyon komoly problémát jelentenek.

 

A felmérés annak nyomán készült, hogy az amerikai benzinárak csütörtökön újabb rekordot döntöttek. Az AAA (American Automobile Association) szerint a normál benzin ára átlagosan 4,970 dollár volt, ami 0,25 dolláros emelkedést jelent az elmúlt héten és 0,64 centes emelkedést az elmúlt hónapban.

 

A benzin átlagára 20 államban már 5 dollár fölött van gallononként.

További összehasonlításképpen: 2020 novemberében a benzin átlagára 2,20 dollár körül mozgott, egy évre rá pedig már ezt az összeget is 1 dollárral túlszárnyalta.

 

Michigan állam demokrata párti szenátora, Debbie Stabenow szerit elegendő, ha elektromos autót vásárolnak az emberek, így megoldódik a benzin árának emelkedése. (Ez az a fajta gondolkodás, amit Márki-Zay Péter importálta hazánkba.)

 

 

Világosan látszik tehát az, hogy az emelkedő árak igenis hatással vannak még az amerikaiakra is. Ez abból is látszik, hogy már az élelmiszer vásárlását is szűkösre veszik, nem vásárolnak annyit mint korábban, hiszen arra is figyelniük kell, hogy a pénztárcájuk elbírja a benzinpénzt is.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére