Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pittella: a magyar és a lengyel kormány veszélyt jelent Európára

Nagy Gábor

2017.10.18. 21:05

Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselõcsoportjának (SD) vezetõje Brüsszelben, a Haladó jövõ közös építése címû konferencián beszélt az EU "jövõjérõl".
BRÜSSZEL, 21:05

Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője Brüsszelben, a Haladó jövő közös építése című konferencián beszélt az EU "jövőjéről".

Nem engedhető meg, hogy Lengyelországhoz és Magyarországhoz hasonlóan az uniós tagországok ne tanúsítsanak szolidaritást egymás iránt. Ez katasztrófával fenyeget Európa jövőjére nézve"

— kezdte kontinentális sivalkodását Gianni Pittella Brüsszelben.

Túl könnyű azt mondani, hogy nem fogadjuk be a menekülteket. Túl könnyű gyűlöletet szítani ellenük"

— folytatta a szocdem politikus a konferencián, aki szerint Európa nem lehet megosztott a migráció mentén, és mindenkinek le kell nyelni a brüsszeli migránspolitikát.

A szociáldemokrata politikus aláhúzta: a szolidaritás nem működik megfelelően, erős az idegengyűlölet, az európai államok kevés együttérzést mutatnak a "rászorultak" iránt, nincsenek megfelelő eszközök a polgárok védelmére, ami a félelem erősödéséhez vezetett Európa-szerte. Később kifejtette: új megközelítésre van szükség az Európát érő kihívások megoldása érdekében. Meg kell érteni, hogy a bevándorlók nem veszélyt és problémát jelentenek.

Pittella szerint Európára a legnagyobb veszélyt az egyre erősödő nacionalizmus és az USA politikai kiszámíthatatlansága jelenti.

Ezért a kontinensnek szembe kell szállnia Donald Trump amerikai elnök "őrült világával", össze kell fogni Európa biztonsága érdekében.

Meg kell védeni az Európai Unió alapjait jelentő liberális értékeket az azokat elutasító lengyel és magyar kormányok támadásaitól — tette hozzá a "politikus".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére