Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schulz a demokráciát mentené meg Németországban

Bertha László

2017.01.25. 15:58

A veszélybe került demokráciáért és a keményen dolgozó emberekért száll síkra a Német Szociáldemokrata Párt a választási kampányban - jelentette ki Martin Schulz, a párt kancellárjelöltje.
BERLIN, 15:58

A veszélybe került demokráciáért és a keményen dolgozó emberekért száll síkra a Német Szociáldemokrata Párt a választási kampányban – jelentette ki Martin Schulz, a párt kancellárjelöltje.

Az Európai Parlament volt elnöke a szociáldemokraták (SPD) Bundestag-frakciójánál tett látogatása után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az SPD azokat a keményen dolgozó embereket helyezi a középpontba, akik

betartják a demokrácia szabályait, és azt kívánják, hogy a demokrácia olyan szabályokat teremtsen, amelyek megvédik őket.”

Schulz szerint a párt azért küzd, hogy a megélhetésért küzdő emberek, a párok és a gyermekek megkapják a nekik kijáró védelmet és tiszteletet. A szociáldemokraták kampányának másik fő üzenete, hogy „a válság megnyitotta az utat a demokrácia ellenségei előtt”, ezért az SPD-nek ismét a „demokrácia védőfalát” kell alkotnia. A politikus kijelentette, hogy az SPD feladata

a társadalom összetartásának megőrzése és az összetartás révén a demokrácia megvédése.”

Martin Schulz a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a társadalom mellett az államok is egyre inkább szétsodródnak, szerinte ezt jelzi, hogy Donald Trump révén az Egyesült Államok az elkülönülés, az izoláció útjára léphet. Emiatt minden eddiginél fontosabb az összefogás Európában és az együttműködés a világ más térségeivel – tette hozzá a politikus.

A kancellárjelölt állítása szerint az SPD nem óhajtja folytatni a nagykoalíciót a jobbközép CDU/CSU pártszövetség kisebbik partnereként, ők ugyanis a koalíció első számú erejét akarják adni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére