Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Történelmi jobboldali győzelem Andalúziában, Spanyolországban sem kérnek a baloldalból

888.hu

2022.06.20. 15:20

Az Alapjogokért Központ küldöttsége – Szánthó Miklós főigazgató, Kovács István stratégiai igazgató és Farkas Vajk nemzetközi igazgató – spanyol partnerei meghívására a helyszínen követte a spanyol belpolitikai szempontjából nagy jelentőségű andalúziai tartományi választásokat.

 

Az andalúz választásokon a jobboldal történelmi győzelmet aratott, míg a baloldali erők, azaz az ibériai országot kormányzó szocialisták és szélsőbaloldali partnereik történelmi vereséget szenvedtek a legnépesebb spanyol tartományban. Andalúziát a spanyol demokratikus átmenet óta, közel négy évtizeden keresztül a szocialisták kormányozták. Először 2018-ban győzte le a szocialistákat a jobboldal, amely akkor koalíciós kormányt alakított, a most vasárnapi választásokon után pedig tovább erősödött a jobboldali blokk. A vasárnapi választások eredményeképpen a Néppárt egyedül alakíthat kormányt a 8,5 milliós lakoságú spanyol tartományban és a konzervatív VOX is növelte képviselői számát a tartományi törvényhozásban. Az andalúz választások egyértelmű üzenete, hogy az emberek nem kérnek a korrupt szocialista vezetésből, amely gazdasági kudarcokat halmozott egymásra a tartományi politikában illetve jelenleg az országos politikában, illetve nem kérnek az új kommunista erők ideológiai nyomulásából sem. A vasárnapi andalúz választás üzenete, hogy az emberek többsége nem kér sem a szocialistákból, sem a politikai korrektségből.

 

Az Alapjogokért Központ küldöttsége részt vett a VOX eredményváróján, ahol a párt alelnökével, parlamenti frakcióvezetőjével és több képviselőjével egyeztetett a kialakult helyzetről. Egyöntetű vélemény volt, hogy a baloldal történelmi bukása kedvező az országnak, mint ahogy az is, hogy az andalúz választások előrevetítik, a jövő évi országos választásokon jó eséllyel megbukhat a spanyol baloldali-kommunista kormány. Az Alapjogokért Központ küldöttsége arra is kihasználta az egyeztetéseit, hogy újabb lépéseket tegyen a nemzetközi jobboldal együttműködés építése és magyar jobboldal nemzetközi építkezés érdekében is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére