Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szurkolók nélkül ünnepelhet az Újpest

Pörge Béla

2020.02.01. 08:48

Beharangozó az NB I. 18. fordulójára.

Szombaton rendezik az NB I. 18. fordulóját, szokás szerint öt mérkőzés kezdődik 17 órakor, egy pedig 19:30-kor.

Valódi kiesési rangadót is rendeznek ebben a fordulóban, a Paks a Zalaegerszeget fogadja. A két csapat egyforma pontszámmal áll, a ZTE kevesebb győzelme miatt áll kieső helyen. Tipikusan olyan mérkőzés lesz ez, amin a döntetlen egyik csapatnak sem jó, a győzelem pedig rengeteget ér a szerencsésebbik félnek. Az erőviszonyok alapján nehéz lenne tippelni, semmilyen eredmény nem lenne meglepő.

A szintén a kiesés elől menekülő, a ZTE-t és a Paksot három ponttal megelőző Kisvárdának nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a szabolcsiak a listavezető FTC-t fogadják. A találkozó esélyese egyértelműen a Fradi, azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Kisvárda otthon okozott már meglepetést.

A sereghajtó Kaposvár Miskolcra látogat. A Diósgyőr viszonylag jól áll, győzelemmel kezdte az évet és öt pontra van a kieséstől. A Kaposvár számára szinte minden meccs az utolsó szalmaszálat jelenti, de ez a szombati különösen: a két előttük álló csapat egymás ellen játszik, így egy esetleges győzelemmel akár még belátható távon belülre is kerülhet a Rákóczi, egy vereséggel viszont már-már kilátástalan lehetne az amúgy is nehéz helyzetük.

A Honvéd a Mezőkövesdet fogadja, az ötödik játszik a harmadikkal, már-már rangadó. Erre a meccsre is nehéz lenne tippelni, masszív csapat a Mezőkövesd, de ugyanez igaz –az első pár fordulót leszámítva– a Honvédra is.

Az Újpestet az előző fordulóban kiütő Debrecen Felcsútra látogat, egy újabb győzelemmel a Loki már egyértelműen a felsőház felé venné az irányt.

A forduló talán legérdekesebb találkozója az Újpest–Fehérvár lesz. Újpesten nagyon érdekes a helyzet: a lila-fehérek hosszú kihagyás után térnek vissza saját stadionjukba, azonban a tulajdonos és a szurkolók közötti megromlott viszony miatt minden bizonnyal nem sok néző „ünnepel” majd az Újpesttel a Fehérvár ellen. A meccs esélyese a Videoton, bár a fehérváriak nincsenek jó formában, éppen ezért tetemes a hátrányuk az éllovas Fradi mögött. A körülmények ellenére sem lesz könnyű dolga a vendégeknek Újpesten.

Az M4 a Honvéd és az Újpest meccseit közvetíti ebben a fordulóban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére