Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar kormány már Brüsszelben is küzd az antiszemitizmus ellen

888.hu

2018.11.07. 10:28

Az európai zsidóság helyzetével foglalkozó brüsszeli konferencián a Tett és Védelem Alapítvány alapítója, Köves Slomó rabbi bejelentette egy európai szintû szervezet létrehozását, amely az erõsödõ európai antiszemitizmussal szembeni fellépéshez nyújt hatékony segítséget.

Brüsszelben szerveztek egy konferenciát, ahol most először a baloldali antiszemitizmussal és az Izrael-ellenes tevékenységgel foglalkoztak. A konferencián többek között Köves Slomó rabbi is felszólalt, és bejelentette a magyar kormányzat segítéségével életre hívott, 28 országra kiterjedő antiszemita megnyilvánulásokat figyelő iroda létrejöttét.

Köves Slomó vezető rabbi a konferencia első napján bejelentette, hogy európai zsidó szervezetekkel együttműködve a TEV irodát nyit Brüsszelben, hogy olyan antiszemitizmust monitorozó, kutató és elemző, valamint jogvédelemmel foglalkozó európai központ jöjjön létre, amely képes az európai intézményrendszer normái által meghatározott, egységes szakmai módszertan alapján hitelesen fellépni a verbális és fizikai erőszakkal párosuló antiszemita indíttatású cselekmények ellen összeurópai szinten. Kijelentette, hogy fel kell lépni a tradicionális szélsőjobboldali zsidógyűlölet ellen, és az utóbbi években a migráció következtében felerősödött, a szélsőséges muszlim irányzatokhoz köthető gyűlöletkeltéssel és agresszióval, valamint ezzel párhuzamosan az Izrael-ellenességbe bújtatott szélsőbaloldali antiszemitizmussal szemben.

A baloldal elárulta a zsidóságot

Kísértet járja be Európát, az antiszemitizmus kísértete - hangzott el egy 12 évvel ezelőtti konferencián, ahol a baloldali antiszemitizmus ...

Mint kiderült, ismét szomorúan beigazolódott, hogy az elmúlt években számos európai országban kimutatható volt az antiszemita attitűd és az antiszemita indíttatású atrocitások számának növekedése. A nyugtalanító trend több helyen készületlenül érte a helyi zsidó közösséget, valamint a politikai közélet szereplőit is.

Érzékelhető, hogy egyes országokban a zsidó közösség tagjai sok esetben eszköztelenek a gyűlölet-bűncselekményekkel szemben, a politikai közélet szereplői pedig tanácstalanok az új jelenség megfelelő kezelésével kapcsolatban. A riasztó fejlemények arra sarkalták a Tett és Védelem Alapítványt, hogy kiterjessze tevékenységét a teljes európai térségre.

Az új szervezet a zsidó közösségek saját erőforrásából és a magyar kormány támogató partnerségével jön létre. A rabbi a konferencián bejelentette: egyéves egyeztetés eredményeképpen a magyar kormány remélhetőleg a következő hetekben egy olyan határozatot fog elfogadni, amelyben „konkretizálódik a támogató elköteleződés”.

A rabbi „történelminek” nevezte ezt a magyar és az európai zsidó közösségek, valamint az Izrael állam melletti nyílt kiállás szempontjából, és egyben felhívta az EU többi tagállamának kormányát, hogy mihamarabb hasonló elkötelezettséggel csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére