Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentum már neki is ugrott az MSZP torkának

Vincze Viktor Attila

2019.05.31. 15:08

A sajtóhírek szerint a Momentum – felrúgva az eddigi ellenzéki megállapodást – saját politikust indít Budapesten a főpolgármesteri címért. A titokzatos jelölt nevét csak hétfőn jelentik be, de állítólag egy eddig viszonylag ismeretlen személyről van szó.

Az erőszakosságban, arroganciában és felsőbbrendű küldetéstudatában egyaránt a bukott SZDSZ legnegatívabb jegyeit magán hordozó új SZDSZ, azaz a Momentum nem túl sokat várt az ellenzék eddigi önkormányzati választási megállapodásának felrúgásával. Az azonnali.hu értesülése szerint a párt eldöntötte, hogy a saját soraiból állít főpolgármester-jelöltet az ellenzéki előválasztás második fordulójára, hogy megmérkőzzön az LMP-s Puzsér Róberttel és az MSZP-P-s Karácsony Gergellyel.

Valamilyen ismeretlen oknál fogva azonban a jelölt személyéről egyelőre nem lehet tudni semmit. Állítólag egy olyan férfiról van szó, aki a Momentum egy kevésbé ismert tagja, ám a párton belül ismertebb figurának számít.

A ballib médiumok úgy tudják, hogy Kerpel-Fronius Gábor lehet a titokzatos momentumos főpolgármester-jelölt, aki a XIII. kerületi pártszervezet elnöke és a küldöttgyűlés tagja, illetve nem pusztán a párt kevéssé ismert politikusai közé tartozik, de egyben 52 éves korával legidősebb tagja is a pártnak.

Ha és amennyiben igazak ezek a sajtóhírek, akkor ezek szerint a néhány nappal ezelőtt megszellőztetettekkel ellentétben mégsem Szél Bernadett lesz a megnőtt öntudatú szélsőséges liberális párt főpolgármester-jelöltje. A saját jelöltállítással már messze nem az első ígéretét fogja megszegni a Momentum. A most felrúgott ellenzéki megállapodást például úgy kötötte meg a Momentum vezetése az MSZP-vel és a DK-val, hogy az előző választáson még azt ígérték, hogy a régmúlt olyan pártállami utódpártjaival, mint az MSZP és a DK soha nem fog szövetségre lépni a liberális párt.

Egyelőre még nincs semmilyen információ arról, hogy az ellenzéki önkormányzati szövetségi megállapodás felrúgása vajon milyen követelésekkel jár majd a Momentum részéről az MSZP rovására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére