Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A Momentum Soros Györgyöt és hálózatát védi"

Vincze Viktor Attila

2017.11.07. 21:28

A Fidesz-KDNP Soros Györgyöt és a Soros-hálózatot védõ akciótervnek tartja a Momentum kezdeményezését, amelyben az ellenzéki tömörülés megtámadta a külföldrõl finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt.

Hollik István (KDNP) erről azt követően beszélt, hogy a Kúria hitelesítette a jogszabály visszavonásáról szóló, a Momentum elnökségi tagja által kezdeményezett népszavazási kérdést.

A kereszténydemokrata képviselő szerint a Momentum szándéka egyértelmű: beálltak azok sorába, akik a Soros-hálózatot védik, érdekük fűződik ahhoz, hogy a bevándorláspárti szervezetek működése ne legyen átlátható.

Hozzátette, a Momentum mindezt annak ellenére teszi, hogy a legutóbbi nemzeti konzultáción 1,7 millió magyar ember, a válaszadók 99 százaléka egyértelművé tette: átláthatóvá kell tenni a bevándorlást aktívan támogató Soros-szervezeteket.

Az embereknek joguk van tudni, mely civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről, és ez még inkább igaz akkor, ha ezen szervezetek politikai céllal támadják a demokratikusan megválasztott kormányzatot és intézkedéseit"

– mondta a fideszes politikus, aki hangsúlyozta: a kormányoldal kitart a törvény mellett, mert úgy vélik, hogy a külföldi finanszírozású szervezetek átláthatóságára a bevándorlási válság közben szükség van, mivel ezen szervezetek élen járnak a migránspárti politika támogatásában, ráadásul Brüsszel is éppen ezen NGO-kat vonná be a migránsok elosztásába, a kérelmek elbírálásába.

Hollik István az átláthatóság korábbinál is nagyobb szükségét látja azóta, hogy tudott: Soros György több mint 18 milliárd dollárt utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak.

Nyilvánvaló, hogy ebből a pénzből fogják támogatni az olyan migránspárti szervezeteket, amelyekről a törvény is szól. Ezen szervezetek külföldi pénzből működnek, migránsokat akarnak behozni, és erősen próbálják befolyásolni a közéletet, akár a következő magyar országgyűlési választásokat is"

– mondta Hollik István.

Egy kérdésre válaszolva a képviselő azt is elmondta, hogy helyesnek tartaná, ha valaki az Alkotmánybírósághoz fordulna népszavazási ügyben, hiszen olyan, demokratikusan többséget szerzett kormány által elfogadott jogszabályról van szó, amely sem a nemzetközi jogi normákat, sem az Alaptörvényt nem sérti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére