Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Néppárt frakcióvezetõje azt szeretné, hogy Orbán újrázzon áprilisban

Nagy Gábor

2018.03.29. 19:28

Manfred Weber a jelenlegi magyar kormányfõ újraválasztásának örülne a legjobban.

Orbán Viktor Magyarország erős miniszterelnöke, aki élénkíti az európai politikai vitákat"

– vélekedett Manfred Weber. Úgy látja, hogy Orbán kritikus szelleme olyan vitákat is felhoz, amelyekre nagy szükség van az unióban, ugyanakkor a magyar miniszterelnök konszenzus kialakításra is törekszik.

Mint mondta, az európai szocialisták hiába munkálkodnak a Fidesz Európai Néppártból való kizárásán, szerinte a Fidesz erős partnere a Néppártnak, és erős szövetséges a polgári értékek európai megvalósításában.

Manfred Weber egyúttal elismerte, hogy Berlin és Párizs szerepe kiemelkedő az Európai Unióban. Szorgalmazza viszont, hogy az unió térjen vissza Helmut Kohl elvéhez, miszerint a nagy országok vezessék a kontinenst, de közösen a kisebb tagállamokkal.

Együttműködés kell, nem dominancia"

– hangsúlyozta Weber.

A migránskérdés kapcsán Weber közölte, hogy még 2018-ban politikai megoldásra van szükség. Leszögezte, hogy

biztosítanunk kell a külső határok védelmét, valamint meg kell tudnunk, kik érkeznek Európába. Ebben Orbán Viktor élen jár, hiszen kerítéssel óvja a szerb-magyar határszakaszt, s ezért nem kritikákat, hanem támogatást érdemel." 

Másfelől fontosnak tartja azt is, hogy a keresztény Európa segítse a valódi üldözötteket.

Weber a migránskérdésben egyenrangú megoldásnak tartja a visegrádi országok rugalmas szolidaritását az "európai" szolidaritással.

Előbbiben a külső határok védelmére és az illegális migráció megállítására épül, míg utóbbi a migránsok felső korlát nélküli kötelező szétosztását jelenti. A V4-ek elképzeléséről azt gondolja, azt az unióban igenis komolyan veszik, és ha felállt az új magyar kormány, akkor közösen fognak megoldást keresni. Emlékeztetett azonban mindenkit, hogy az európai kultúra alapja a kereszténység, az már csak egy plusz, hogy az itt élő emberek szabadon gyakorolhatják a vallásukat. Meg kell mutatni, hogy Európa segít az üldözötteknek, de szigorúan védeni kell a határokat is.

Különbséget kell tenni az illegális migráció, az embercsempészek, a maffia és a veszélyben lévő menekültek között"

– mondta Weber, aki elismerte a visegrádi államok javaslatát, miszerint ne a menekülteket hozzák Európába, hanem a segítséget vigyék oda hozzájuk.

Nemrégiben Merkel kancellár azt javasolta, hogy az EU következő költségvetési ciklusában a kifizetéseket menekültek befogadásához kössék – emlékeztet a Mandiner. Ezzel kapcsolatban Weber meg van győződve arról, hogy tévútra vezet az, ha az uniós kifizetéseket politikai kérdésekhez kötik. Szerinte a párbeszédben kell a megoldást keresni. Ezért szorgalmazza például azt, hogy

pozitívan tekintsenek Orbán Viktor elszántságára a határok megvédésében."

Az a döntő, hogy mindenki megőrizhesse kulturális önazonosságát, és mindez ne vezessen az idegenek olyan térnyeréséhez, mint Belgiumban vagy Franciaországban. Mindemellett Weber a magyaroknak is üzent.

Én azt szeretném, ha Orbán Viktort újraválasztanák"

– mondta. Ugyan vannak pontok, amikben nem ért egyet a Fidesz álláspontjával, de ez szerinte nem is baj. Azt kívánja, hogy ezután is Orbán Viktor legyen a miniszterelnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére