Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alapjogokért Központ: Még soha nem volt ilyen erős a V4-ek egysége

888

2021.02.17. 16:25

Legújabb videójukban bemutatják, hogy a V4 hogyan lett Európa növekedésének motorja.

 

Bemutatjuk azokat a politikai döntéseket, amelyeknek köszönhető, hogy a visegrádi négyek egysége még soha nem volt olyan erős, mint manapság”

– írták közösségi oldalukon.

A videóban feltűnik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki 2018-ban a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésének miniszterelnöki köszöntőjében elmondta, hogy meg kell „építeni” Közép-Európát, illetve hogy az a magyarok érdeke, hogy

az egész közép-európai térség, a Kárpátokon túli közép-európai térség is egy közlekedési, gazdasági infrastruktúrában létezzen, és ha kell, akkor Keletre is és Nyugatra is önálló gazdaságpolitikát tudjon folytatni, saját közép-európai célokat tudjon kitűzni.”

Majd hozzátette, hogy a V4-ek is „ezt a szándékot testesítik meg a politika mezejében”.

A videóban elmondják, hogy a V4-es országok az együttműködésnek köszönhetően számos fronton tudták érdekeiket érvényesíteni. Kisfilmjükben a 2010–2020 közötti időszak legfontosabb elemeit elevenítették fel.

Elhangzik továbbá, hogy míg 2015–2020 között a nyugati államok jó esetben 2 százalékos gazdasági bővülést tudtak felmutatni, addig Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország ennek nagyjából a kétszeresét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére