Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: mától senki nem léphet be Magyarországra illegálisan

888.hu

2017.03.28. 15:58

A déli határon bevezetett szigorítások alapján a menedékkérõknek a határmenti tranzitzónákban kell megvárniuk kérelmük elbírálását, így csak akkor léphetnek az ország, és az unió területére, ha arra valóban jogosultak.

Ma életbe lépett a jogi határzár. A korábbi nyílt befogadó táborok is megszűnnek. Szerbiai hírek szerint elrettentő hatása van az újabb magyar szigorításnak, a próbálkozók száma egyre csökken. Míg februárban többször is 200 felett volt a határon illegálisan próbálkozók száma, most hétvégén csupán tizenhat határsértőt kellett megállítaniuk a hatóságoknak. Idén ilyenre még nem volt példa – írta a hirado.hu.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó a megerősített jogi határzár életbe lépéséről kedden elmondta: az intézkedés lényege, hogy illegálisan senki ne léphessen be Magyarországra, illetve, aki jogellenesen tartózkodik hazánkban, azok visszaszállításra kerülnek a Röszkénél és Tompánál felállított tranzitzónákba.

A célunk, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást és csökkentsük a kockázatot. Védelmezzük nemcsak Magyarország, hanem Európa határait is”

– mondta sajtótájékoztatóján a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Megszűnnek a kiskapuk, amik eddig lehetőséget adtak arra, hogy visszaéljenek a jogszabályokkal a bevándorlók – tette hozzá Bakondi György. Mától Röszke és Tompa területén kibővített tranzitzónában nyújtható be a menedékkérelem. A tranzitzónák 24 órás nyitva tartásban üzemelnek majd – emelte ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére