Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali kifizetõhely lehetett a Political Capital

Bertha László

2016.04.17. 12:28

Emiatt a Fidesz és a KDNP a baloldali kormányok tanácsadói szerzõdéseinek kivizsgálását kéri a kormánytól.
BUDAPEST, 12:28

Emiatt a Fidesz és a KDNP a baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek kivizsgálását kéri a kormánytól – jelentette be Hollik István, a kisebbik kormánypárt képviselője egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

A napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a Political Capital elemzőcég 432,2 millió forint állami megbízást kapott 2006 és 2010 között, ebből pedig 190 millió forint a Nemzetbiztonsági Hivatalból érkezett – mondta Hollik.

A politikus szerint a nyilvánosságra hozott tanácsadói anyagok annyira nevetségesek, hogy az egyértelművé teszi, hogy a megbízást sem a megrendelő, sem pedig a Political Capital nem vette komolyan, az elemzőcég csupán kifizetőhelyként szolgálhatott.

A Fidesz és a KDNP szerint erős a gyanú, hogy a Political Capital szerződései csak a jéghegy csúcsát jelentik, ezért arra kérik a kormányt, hogy vizsgálja meg, egészen pontosan hány tanácsadói és közvélemény-kutatási szerződést kötöttek a baloldali kormányok minisztériumai és háttérintézményei 2002 és 2010 között, mely cégekkel és milyen értékben. Illetve azt, hogy ezeket a szerződéseket követték-e egyáltalán teljesítések.

Az, hogy az érintett szakmai anyagok nem lelhetők fel, Hollik szerint arra enged következtetni, hogy vagy „ledarálták” a dokumentumokat a 2010-es kormányváltáskor, vagy el sem készültek. Ha az utóbbi beigazolódik, akkor a Fidesz-KDNP feljelentést tesz az ügyben.

Lázár János a csütörtöki kormányinfón politikai kifizetőhelynek nevezte a Political Capitalt, amely

egy fiktív megrendelés keretében a politikai lojalitásért kapott egy csomó pénzt.”

(MTI)


  • Leporolják a Political Capital titkos szerződéseit

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére