Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka ígéretet tett a határkerítés lebontására

Bertha László

2017.05.25. 15:28

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László ígéretet tett arra, hogy lebontják a magyar-szerb határon felállított kerítést, amennyiben õk nyerik a jövõ évi választást.

Botka László a Reutersnak adott interjúban kijelentette, a szocialisták arra törekednek, hogy minél nagyobb támogatást szerezzenek új baloldali programjukkal, mielőtt bármilyen szövetséget is kötnének Orbán Viktor leváltása érdekében. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyúttal leszögezte, hogy nem kötnek szövetséget a Jobbikkal.

Szükségünk van egy hiteles és erőteljes programra, ami az erős társadalmi egyenlőségre épül”

– mondta a brit hírügynökségnek.

A bevándorlás kérdésében Botka ígéretet tett arra, hogy lebontják az illegális bevándorlók miatt felhúzott magyar határkerítést, ha 2018-ban ők kerülnek kormányra.

A szegedi polgármester szerint ennek csupán az a feltétele, hogy készen álljon az uniós határvédelem, valamint a közel-keleti helyzet csillapodjon.

Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke a magyar kormány ellenállása miatt tavaly úgy fogalmazott egy német hírműsorban, hogy Szeged „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. A német szociáldemokraták (SPD) jelenlegi kancellárjelöltje mindezzel arra utalt, hogy a Botka-féle városvezetés merőben mást gondol a migráció kérdésében, mint az Orbán Viktor neve által fémjelzett magyar kormány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére