Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Egy egész települést büntet a Kúria Gyöngyöspata ügyében hozott ítélete”

888.hu

2020.05.12. 18:20

Rossz és igazságtalan az ítélet, amit a Kúria hozott, amikor elutasította, hogy a szegregáció miatt helyi roma családoknak az EU bíróságán megítélt 100 milliós kártérítést természetben lehessen megfizetni – közölte Horváth László Gyöngyöspata országgyűlési képviselője.

A Kúria ma elutasította a gyöngyöspatai önkormányzat beadványát, amelyben azt kérték, hogy ne készpénzben, hanem természetben, képzési támogatásokban lehessen leróni azt a 100 millió forintot, amit helyi roma cigány családoknak ítélt meg az Európai Bíróság, mert a helyi általános iskolában éveken át elkülönítve oktatták a magyar és roma gyermekeket.

Ez a döntés rossz és igazságtalan! Igazságtalan, mert egy egész települést büntet egyoldalúan és túlzóan egy kisebbség vélt vagy valós sérelmeiért. Rossz és káros azért, mert felrúgja a társadalmi békét. A jövőben mindent meg fogok tenni azért, hogy hasonló pénzszerző akciókra ne legyen lehetőség! Ha szükséges, törvénymódosítást is fogok kezdeményezni!

– reagált Facebook-bejegyzésben a Kúria ítéletére Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, akit korábban kormánybiztosnak neveztek ki a probléma rendezése érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére