Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Finoman szólva is idealisztikus az ENSZ migrációs tervezete

Forisek Ádám

2018.03.13. 11:28

Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az Alapjogokért Központ kutatója az ENSZ migrációs tervezetérõl és Európa helyzetérõl beszélt.

Tóth Norbert az M1 kedd reggeli műsorában leszögezte: a dokumentum abból indul ki, hogy mindenkinek jó a migráció, ezt azonban nem támasztja alá tényekkel. Ami érdekes, hogy az ENSZ tervezete következetesen és egyoldalúan csak a bevándorlás előnyeit hangsúlyozza. Ezek azonban egytől egyig vélt előnyök, hiszen bizonyítást még nem nyertek ezek az állítások.

Az ENSZ álláspontja többek között olyan megállapításokat tartalmaz, mint hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdaság növekedéséhez, a jóléthez, valamint szorgalmazza szabályozott és biztonságos bevándorlási útvonalak létrehozását Európába.

A műsorban szó volt az európai és afrikai demográfiai adatokról szóló elképesztő különbségekről is. Míg Európában a 15 éven alattiak aránya 16 százalék, Afrikában azonban 41 százalék.

Századvég: a magyarok többsége elutasítja az ENSZ migrációs tervezetét

A magyarok jelentős többsége elutasítja az ENSZ migrációs egyezményének tervezett főbb megállapításait - derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A szakértő ezzel kapcsolatban megjegyezte: globális probléma a túlnépesedés, ebben pedig jelentősek a regionális különbségek, ugyanakkor Afrikában például az államok instabilitása miatt nehéz befektetéseket vonzani, ezért az ottani, a világátlagnál is fiatalabb lakosság helyben tartásának egyik, de nem egyetlen eszköze lehet a helyi oktatási rendszer fejlesztésének támogatása – összegzi a Híradó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére