Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogtalanul vonna el forrásokat az EU a gyermekvédelmi törvény miatt

888.hu

2021.07.21. 17:00

A gyermekvédelemtől a jogállamiságig: az Európai Bizottság erősödő nyomásgyakorlása hazánkkal szemben címmel tartott szerdán workshopot az Alapjogokért Központ. Az eseményen Szánthó Miklós igazgató és Kovács Attila projektvezető többek között a gyermekvédelmi népszavazásról és a 2021-es jogállamisági jelentésről beszélt.

 

Szánthó Miklós elmondta, hogy az Alapjogokért Központ üdvözli a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást. Később arra is kitért, hogy az EU hogyan próbálja keresztülvinni egyre progresszívabb genderideológiai programját.

Látható, hogy az Európai Unió, ugyanúgy, mint a migráció kérdésében, az ideológiai nyomást és tartalmat szuverenitássérelem és hatáskörelvonás árán is meg akarja valósítani. Legújabban azt állítják, hogy a családpolitika, a gyermekek jogaira vonatkozó szabályozás, illetve a köznevelés ügye valójában nem is tagállami hatáskör”

– mondta.

A workshop az elmúlt hónapok európai uniós támadásaival is foglalkozott. Ezzel kapcsolatban Kovács Attila beszélt hosszabban. Az Alapjogokért Központ projektvezetője a gyermekvédelmi törvény miatt kilátásba helyezett eljárásokról így fogalmazott:

Nincsen semmilyen jogi alapja annak, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva az Európai Unió forrásokat megvonjon, vagy programokat ne fogadjon el.”

 

Szóba került a 2021-es jogállamisági jelentés, amelynek elkészítésekor az Alapjogokért Központ is elmondta a véleményét. Nem meglepő módon a központ 22 oldalon keresztül kifejtett álláspontjából mindössze két technikai jellegű pontosító javaslatot emeltek át, holott a jelentésben több tárgyi tévedés is található.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére