Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Következő ezer év a gyermekekért” címmel tartottak konferenciát

888.hu, MTI

2021.11.25. 14:50

Az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet közösen szervezett konferenciát „Következő ezer év a gyermekekért – Stop gender!” címmel. Az eseményen, amely a gyermekvédelemről és a hagyományos értékek védelméről szólt, többek között Kocsis Máté és Varga Judit is felszólalt.

 

A rendezvényen Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: „Húsbavágó, a jövőt érintő, sok szülőt felkavaró, társadalmilag elemi erejű sorskérdésnek tekintjük a gyermekvédelem ügyét, amelyért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll.” Majd hozzátette: meggyőződése, hogy ők járnak jó úton.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója arról beszélt, hogy a genderideológia és az LMBT-propaganda nem a toleranciáról, elfogadásról szól, hanem a saját világnézetét akarja ráerőltetni a társadalomra és annak minden tagjára, így a gyerekekre is. Úgy látja, az elmúlt években elkezdték lebontani a nyugati civilizáció keresztény hagyományokra épülő rendjét, próbálják megsemmisíteni a nemzeti identitást, az állami szuverenitást, a legújabb cél pedig a család szétverése.

Varga Judit a gyermekvédelmi törvényről és az amiatti támadásokról is beszélt.

A gyermekvédelmi törvény azt az evidenciát rögzíti, hogy a gyermek nevelése meghatározásának joga egyedül a szülőt érinti – mondta.

A Velencei Bizottság az európai standardokkal összhangban állónak találta a törvényt, és az Európai Unió alapjogi chartája szerint is a szülők joga, hogy a gyermekeiknek vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak – emelte ki. Hozzátette: a törvény a nagykorú állampolgárokra nem vonatkozik, Magyarországon mindenki szabad ember, úgy él, ahogy szeretne, és a szexuális kisebbség jogai is védve vannak.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese előadásában az időtálló értékek hosszú távú képviseletéről, illetve a hiteles és a hamis emberkép különbségéről, valamint a teremtett világ rendjéről beszélt. Szólt arról, hogy a gyermeknek joga van megszületni, családban felnőni.

A kereszténydemokrata politikus a legsúlyosabb problémának a gyermekkori nemváltó műtétek jogát nevezte. Úgy véli, hogy a nyílt társadalom képviselői, „Karl Popper és legjobb tanítványa, Soros György” kevert társadalomban gondolkodnak, aminek legnagyobb akadályát azon emberek jelentik, akiknek az identitása természetes közösségekben alakult ki, ezért azokat szerintük gyengíteni kell.

A rendezvényen többek között Szilvay Gergely, A gender-elmélet kritikája című könyv szerzője, Pécsi Rita neveléskutató, Papp Miklós görögkatolikus pap és Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus is felszólalt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére