Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lázár: az EU egy modern emberpiacot hoz létre

888.hu

2016.07.14. 17:58

Az Európai Bizottság javaslata alapján az EU-s tagország kiválogathatnák a forrásországokból azokat, akik kellenek nekik, ami olyan mint egy modern emberpiac. Ezt mi embertelennek tartjuk és ellentétesnek Európa értékrendjével - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Az EB új belügyi biztosa teljesen új betelepítési programról beszélt, melynek értelmében az érintett országokból, ahonnan a migránsok megindulnak, kellene közvetlenül betelepíteni minden EU-s tagországnak az embereket – mondta a miniszter.

Amelyik ország ezt nem vállalja, az szankciókra számíthat. Európa tehát ismét meghívja a migránsokat területére. Az ország szuverenitását ez nagymértékben érinti, a javaslat szerint Magyarországnak azt kellene vállalnia, hogy akik bejönnek hozzánk, azokat teljes mértékben integráljuk, és ezért támogatás gyanánt 10 ezer eurót kapnánk. Nem politikai menekültekről van szó, hanem gazdasági migránsokról – tette hozzá Lázár János.


Kapcsolódó cikkünk:

Junckernek semmi sem elég, jöhet a kényszerkvóta 2.0


Az Európai Unió asztalán van a Soros György-féle javaslat, mely külön adókat tartalmaz, és amely szerint a migrációt teljes egészében az európai polgároknak kellene állniuk.

Az Európai Bizottság javaslata alapján az Európai Unió tagországai kiválogathatnák a forrásországokból azokat, akik kellenek nekik, ami olyan, mint egy modern emberpiac. Ezt Lázár János embertelennek, és ellentétesnek tartja Európa értékrendjével.

Minden ország önkéntes befogadási programját tiszteletben tartják, nemzeti szuverenitásnak, belügynek tekintik, de az elképzelhetetlen, hogy Magyarországon kötelező kvóta megvalósuljon.

Nagy szüksége van az országnak az emberek véleményére a kvótareferendum során, ezért kérjük a lakosságot, hogy segítsen a kormánynak a szavazatával – mondta Lázár.

Értékelése szerint az EB és az EP baloldali frakciói együtt dolgoznak a betelepítésen, nap mint nap kerülnek elő új javaslatok, ezért is van szükség a kormány által kezdeményezett október 2-ai kvótareferendumra.

Egy kérdésre válaszolva kifejtette, hogy elképzelhetetlennek tartja azt, hogy Brüsszel "lesöpörné az asztalról" a kvótareferendum, "a közvetlen demokrácia" eredményét. Szerinte a magyar népszavazás nemhogy csökkentené az európai integrációt, hanem "stabilizáló tényező" lehet.

Az EU-val kapcsolatos személyes meggyőződése egyébként az - mondta -, hogy az Európai Tanácsot kellene erősíteni "a túlterjeszkedő" Európai Bizottsággal szemben.

A határvédelem szakszerű

Bár a politikai ellenzék, és különböző szervezetek az ellenkezőjét állítják, a határvédelmi rendelkezések minden jogszabálynak megfelelnek, semmiféle erőszakos atrocitás nem történt. Mintegy 500 embert kísértek vissza a 8 kilométeres határsáv bevezetése óta a rendőrök és katonák, akik mindig szakszerűen jártak el. Magyarország törvényeit be kell tartania mindenkinek; kontrolláltan és jogkövető módon közelítsék meg a határainkat azok, akik be akarnak lépni az ország területére – nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Egy új NATO-pont nyílik majd Székesfehérváron, ezzel együtt az országnak emelnie kell a katonai kiadásokat, aminek a jövőben el kell érnie a GDP 2 százalékát.

Budapestre jön az osztrák kancellár, osztrák rendőrök a magyar határon

Orbán Viktor Budapestre hívta Christian Kern osztrák kancellárt, hogy a problémákról, feladatokról egyeztessenek, de természetesen a migráció kérdése lesz a központban. A lengyel kontingens mellett osztrák rendőrök is segítséget fognak nyújtani a magyar határon. A kormány a két ország gazdasági kapcsolatát is szeretné megerősíteni – mondta a miniszter. Lázár János hamarosan Bécsbe utazik, hogy egyeztesse a július 26-i látogatás részleteit.

Szakképzés és foglalkoztatás

A magyar kormány nem tudja támogatni, hogy Magyarországra külföldről hozzanak be munkaerőt - rögzítette a miniszter annak kapcsán, hogy a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége azt javasolja, igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő magyarországi foglalkoztatását.

A kormány az itt élő emberek munkanélküliségén akar segíteni, ezért dolgozik a szakképzés átalakításán és a családtámogatási rendszer megerősítésén. Ha teljes lesz Magyarországon a foglalkoztatottság, akkor a határ menti területeken élő magyar állampolgároknak fel lehet kínálni a magyarországi munkavállalás lehetőségét.

Kezdődik a bürokráciacsökkentés

Újabb konzultáció kezdődött a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban az állami rezsicsökkentésről.

Lázár János elmondta, hogy augusztus 19-ig várják az állampolgárok véleményét arról, hogy a közigazgatási bürokráciacsökkentés jegyében milyen eljárások tekintetében lenne szükség egyszerűsítésekre. Emellett arról is kikérik az emberek álláspontját, hogy milyen engedélyezési eljárásokat kellene átalakítani, és mely – jelenleg fizetős – szolgáltatásokat kellene olcsóbbá, vagy ingyenessé tenni.


Kapcsolódó cikkünk:

Most te is tehetsz a bürokrácia csökkentéséért


A miniszter a kormány első féléves munkájáról tájékoztatva arról is beszámolt, hogy húsz ülést tartottak az első félévben, a kormány 648 előterjesztést tárgyalt meg.

Az EU hitelt adna az M3-as metró fejlesztésére

A Miniszterelnökséget vezető minisztert a Népszabadságban megjelent cikk kapcsán is kérdezték, miszerint a főváros mintegy 139 milliárd forintos hitel felvételére kényszerül a 3-as metró felújításához, mert Brüsszel informálisan megüzente, hogy nem kaphat támogatást a metróvonal felújítása.

Az Európai Bizottság (EB) nem ellenzi a budapesti 3-as metró felújítását, ugyanakkor a testület szakértői azt javasolják, hogy a főváros hitelt vegyen fel a beruházásra, mert az megtérül – mondta Lázár János.

Lázár János közölte, az EB az európai jogszabályok betartásával nem mindent és nem egyformán kíván finanszírozni, ennek egyik megoldása, hogy akár az Európai Fejlesztési Bankon keresztül hitelt vegyenek fel a beruházásra. Amennyiben a főváros úgy dönt, hogy hitelt vesz fel, a kormány kész garanciát nyújtani ehhez, erről legutóbbi ülésén döntött is – tette hozzá.

Több lesz a zöldterület a Ligetben

Lázár János tiszteletben tartja a tiltakozók álláspontját, de szerinte ők abból a hibás feltételezésből indulnak ki, hogy a zöldfelület csökkenni fog a Ligetben. Ehhez képest 15 milliárdos kertépítési programot dolgoztak ki, ami az eddigi legnagyobb ilyen jellegű projekt. A miniszter elmondása szerint csak a beteg fákat fogják kivágni a szakemberek.

Brit-magyar kapcsolatok

 A miniszter arról is beszélt, a magyar kormány arra számít, hogy - David Cameron kabinetjéhez hasonlóan - az új brit kormány vezetői is jó szövetségesei lesznek Magyarországnak.

(MTI, MagyarIdők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére