Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsözöntõl tart a magyarok többsége

Bertha László

2016.09.26. 07:28

A magyarok több mint 80 százaléka gondolja úgy, hogy a következõ egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát - derült ki a Nézõpont Intézetnek a Magyar Idõk számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A magyarok több mint 80 százaléka gondolja úgy, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát – derült ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82%) ugyanígy vélekedik, az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők 77 százaléka pedig szintén egy újabb migrációs hullámtól tart.

A közvélemény-kutatás alapján a teljes felnőtt népesség 89 százaléka gondolja úgy, hogy a közeljövőben ismét terrortámadás történhet Európában. Ez a Nézőpont Intézet szerint jól mutatja, hogy a bevándorlás és a terrorizmus megítélésének pártszimpátiát felülíró jellege van, hiszen a baloldali szavazók és az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők is hasonlóan vélekednek. Ebben mindössze a magyarok nyolc százaléka kételkedik.

A közelmúltban a Századvég Alapítvány is publikált egy közvélemény-kutatást, melyből kiderült, hogy a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők EU-tagállamok közötti automatikus szétosztását, és 78 százalékuk nemmel, 3 százalékuk pedig igennel szavazna az október 2-i referendumon.

Azok, akik nemmel szavaznának, döntésüket elsősorban szuverenitási megfontolással indokolták: 61 százalékuk szerint a magyar nép joga eldönteni, hogy kivel akar együtt élni.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére