Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Molnár Gyula: a DK-tól nem kell megijedni, a Jobbik hiteltelen

Forisek Ádám

2017.12.07. 09:28

Az MSZP elnöke az M1 Ma este címû mûsorában beszélt az ellenzék jelenlegi helyzetérõl.

Molnár Gyula, a szocialista párt elnöke az M1 csatornán volt meghívott vendég, ahol elmondta, lassan kezdődik a választási kampány, ezért úgy vélik, sokkal célravezetőbb, ha személyesen mondják el álláspontjukat az ügyekről. A szocik közmédiát érintő bojkottja úgy tűnik, véget ért.

Többek között a jelenlegi ellenzéki viszonyokról is beszélt a politikus. Molnár Gyula szerint a szocialisták nem hajlandók együttműködni a Jobbikkal, mert szerinte ez a párt hiteltelen, nem lehet elfelejteni nekik, hogy mit képviseltek korábban. Molnár Gyula véleménye szerint néhány ellenzéki erő alibizik, már elengedte a 2018-as választást, s inkább 2022-re melegítenek.

Mint mondta, számukra ez teljesen elfogadhatatlan hozzáállás, mert „ha a jelenlegi kormányzó erő harmadszor is nyer, az jelentősen átrendezi a hazai belpolitikai viszonyokat.”

A Demokratikus Koalícióval kapcsolatban úgy fogalmazott, nem kell megijedni attól, hogy Gyurcsányék önálló listát állítottak fel. Õk megtették ajánlatukat a DK-nak, ha az megfelel, várják őket. Az ajtónk az utolsó pillanatig nyitva áll – mondta.

A politikus ugyanakkor elismerte, Botka László visszalépése egyfajta mélyütésként érte az MSZP-t, a választóikon is érezhető az elbizonytalanodás. Úgy vélte azonban, ezek a szavazók nem a Fideszt vagy valamelyik másik ellenzéki pártot, hanem azok táborát erősítik, akik még nem döntötték el, kire voksoljanak 2018-ban.

A párt szombaton mutatja be „Tegyünk igazságot!” című választási programját. Molnár Gyula szerint a címet az indokolja, hogy kettészakadt az ország, nőtt a szegények száma. Ha kormányra kerülnek, ők ezen a helyzeten egy igazságosabb adórendszerrel, a szegényeket felzárkóztató programokkal segítenének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére