Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soltész: Tébolyult politikusok vezetik Európát

888.hu

2021.06.26. 16:30

Egy olyan Nyugat-Európa osztja nekünk az igét, amely gazdaságilag még működik, de demokráciájában hanyatló, erkölcseiben pedig romokban lévő földrész – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bökönyben.

 

Soltész Miklós a 90 millió forintból, kormányzati támogatással felújított görögkatolikus templom újraszentelési ünnepségén arról beszélt, hogy a kereszténység kétezer éves történetét rágalmak, vádak és üldözés kísérte, amelyeket ma ellenünk, keresztény magyarok ellen tapasztalunk.

Kifejtette, a gazdasági kérdéseket tekintve nem veszi észre a többi földrész „gyorsvonatként elhúzó szerelvényeit”, emellett pedig „mindenből problémát gyártó, az emberek mindennapjaival nem törődő, tébolyult politikusok vezetik Európát”.

A liberalizmus nevében mindenki ellen – főleg, ha keresztény – diktál, fenyeget, és retorziót követel, ha nem igazodnak az ő álláspontjukhoz, így valójában „liberális diktatúrát működtetnek”

– vélekedett Soltész Miklós.

Elmondta, Nyugat-Európa az igazságot hazugsággal cseréli fel, mert „Istent játszik, és az igazit, az egyetlent, üldözi, gúnyolja és nevetségessé akarja tenni”, valamint át akarja írni a teremtett világ természetre és a természetesre épülő törvényeit.

Egy törpe, erőszakos gazdasági érdekeket kiszolgáló csoport túszként tartja a társadalmakat, a médiát, de még az egyes egyházrészeket is, valamint azokat, akik mellett állítólag kiállnak, de élő pajzsként használják őket „silány, ócska érdekeik és érveik érdekében”

– fogalmazott Soltész Miklós.

Erre nekünk megvan a válaszunk, kötelességünk is kiállni mindenkinek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt – szögezte le az ünnepségen az államtitkár. Mint mondta,

tudjuk, hogyan védjük meg gyermekeinket, nem engedünk a zsarolásnak és nem fogadjuk el a rágalmakat, térdre pedig csak Isten, a haza és férfiként asszonyaink elé ereszkedünk.

Megerősítette, szobrokat állítunk egyházi és történelmi nagyjainknak, a templomfelújítási program segítségével pedig 1800 templom épül és újul meg szerte a Kárpát-medencében.

Soltész Miklós Orbán Viktor miniszterelnök a bökönyiekhez írt köszöntését tolmácsolva elmondta, nemcsak erősek, hanem a keresztény kultúra forrásaihoz nyúlnak vissza a magyar görögkatolikus közösséget évszázadokon át megtartó gyökerek.

A keresztény tanítás kultúránk és életmódunk alapja, Isten háza ezért a mi számunkra egyszerre őrhely és találkozási pont, menedék, ahol erőt gyűjthetünk, szimbóluma mindannak, hogy kik vagyunk és hova tartozunk”

– írta a kormányfő.

A helyi görögkatolikus templom rekonstrukciója során elvégezték az imaház teljes belső homlokzati felújítását, valamint korszerűsítették a hűtési és fűtési rendszereit is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére