Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Zelenka Dóra

2018.11.16. 11:53

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszõtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

Vajon normális az, hogy 2018-ban az ország egyik legjobb egyetemén kormányellenes, balliberális propagandát kell hallgatnunk az órákon? Normális az, hogy a rendes tananyag helyett olyan információkat kapunk, amelyek befolyásolhatják döntéseinket?

A 2018-as országgyűlési választások idején a Fideszt ellenzők „óriási” tábora előszeretettel kampányolt a szerintük hihetetlenül rossz állapotban lévő oktatás- és egészségüggyel. Az „oktatásegészségügy” minden ellenzéki szavazó szívügye lett. Nos, valóban van gond az oktatási rendszerünkkel.

A probléma forrása viszont néhány felsőoktatási intézmény tanári karában keresendő.

Felháborodottan hallottam, hogy a szakom is bekerült a sivalkodók közé. Elkeserítőnek tartom, hogy egy olyan szakon, ahol a jövő újságíróit képzik, előfordulhat egy ilyen orbitális politikai megmozdulás. Természetesen egyáltalán nem baj, ha a politika jelen van a felsőoktatásban, viszont az, hogy ennyire egyoldalú a megközelítés, vérlázító.

Felháborít, hogy olyan tanárok tartanak előadásokat több száz diáknak, köztük nekem is, akik arról prédikálnak, hogy milyen szörnyű az „orbáni diktatúra". Felmerül a kérdés, vajon ezek a tanárok tisztában vannak a diktatúra fogalmával? Egy egyszerű történelemérettségin is megbuktatnak, ha egy ilyen rendszert a diktatúrához hasonlít az ember.

Szíven ütött az is, mikor a minap az hagyta el egyik tanárom száját egy kötelező előadáson, hogy

bizony a mai magyar demokrácia utolsó tartópillére az RTL Klub."

Igen, arról az RTL-ről van szó, melyet a közelmúltban többen is feljelentettek, ráadásul senkinek sem kell bemutatni az értéktelen, butító műsorait.

De akkor lássuk, melyek is a konkrét problémái az ELTE médiatudomány szakának az ország vezetésével!

Szerintük a kormány krónikusan alulfizeti a felsőoktatást. Olyan szinten, hogy még villanykörtére sem jut. Az ELTE költségvetése szerint az egyik legnagyobb összeg érdekes módon a fizetéseknél található. Lehet sivalkodni, hogy nem jut elég pénz projektorra és villanykörtékre, az persze nem zavarja a tanárokat, hogy havonta több mint félmilliót keresnek átlagosan. Érdekes megfigyelni a reklám- és propagandacélokra elköltött összeget, ami pofátlanul üti az 500 millió forintot évente! Ha változtatnának a költségvetés elosztásán, akkor talán villanykörtére is jutna.

Azt is megtudtam, hogy az egyetem valójában nem az államé. Ez esetben felmerül a kérdés, hogy vajon akkor kié? A HÖK-é? Diákparlamenté? Na persze. Amíg az állam tartja fenn az egyetemet, addig bizony az államé. Soros György egyeteme, a CEU valóban nem az állam tulajdona, hiszen a milliárdos bal zsebéből tartják azt fenn. Soros egyetemével csupán csak annyi a kormány baja, hogy az nem kívánja betartani a magyar törvényeket.

Ha már Soros-egyetem. Azt is megtudtam, hogy a CEU Közép-Európa legjobb egyeteme, függetlenül attól, hogy erre sehol sem találtam bizonyítékot. Ráadásul a botrány kirobbanásáig igazából nem is hallottam róla, persze, lehet hogy ez az én hibám. Na, tanár úr, ha állít valamit, akkor azt kérem, hogy adatokkal bizonyítsa be! Mondani mindent lehet.

A nagybetűs CENZÚRA. Vörös fejjel fröcsögő előadóm szerint őt bizony az óra tematikájában is korlátozza a rendszer. Állításai szerint nem hívhat meg akárkit a saját óráira vendégelőadónak. Ezt el is hinném, ha az első héten nem Uj Pétert, a 444 főszerkesztőjét kellett volna hallgatnom másfél órán keresztül.

Azt viszont boldogan tapasztaltam, hogy az órán a 888.hu is említésre került, még akkor is, ha a „túlerőben lévő” kormánypárti sajtók feketelistáján volt feltüntetve.

Mégis kedvenc pillanatom az egész sivalkodós napból annak az információnak az elhangzása volt, miszerint az ELTE médiatudomány szakára azért magas a ponthatár, mert az állam szépen lassan be akarja azt szüntetni. Szó sincs arról, hogy ez az egyik legfelkapottabb szak, és már lassan minden harmadik diák ide jelentkezik. Így persze a korlátozott létszám miatt csak azok juthatnak be, akik kiemelkedő pontszámot értek el az érettségin vagy hajlandóak fizetni érte.

Apropó fizetés. Állítólag a jelenlegi diktatúra alatt a hátrányos helyzetű családok gyermekei egyáltalán nem járhatnak egyetemre. Érdekes, hogy pont a jelenlegi kormány módosította a diákhitel intézményrendszerét is.

2017-től ugyanis a kötött felhasználású diákhitelt kamatmentesen vehetjük fel.

Szörnyű dolog, hogy az állam magára vállalta a kamatok kifizetését is, így nekünk csak egy fix összeget kell visszafizetnünk, miután sikeresen elhelyezkedtünk. Felháborító!

Elkeserítő, hogy itt tart a felsőoktatás „krémje”. Az elvadult balliberális világkép óriási erővel próbálja beszippantani a befolyásolható diákokat. Felháborító, hogy valódi tanulmányok helyett nap mint nap liberális propagandával fűszerezett előadásokat kell hallgatnom, és szégyellnem kell magam, amiért hiszek a kereszténydemokráciában, és elítélem a fertőző, generációgyilkos gender ideológiáját.

A BTK néhány szaka azért vállalt szolidaritást a Társadalomtudományi Karral, mert megszűnt a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak. A tanszékvezetők a kormányt támadják azért, mert a kereszténydemokráciába nem fér bele a nyugati „felvilágosult” világ gondolkodásmódja, miszerint a nemek megszűnése nem jelent problémát, és a feminista irodalom egy értéket közvetítő tantárgy. Na persze.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére