Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tóth Bertalan: egy ilyen súlyos vereség után sikerről nem tudok beszámolni

Szűcs Gábor

2022.04.07. 17:20

Az ATV stúdiója mindig is a baloldali véleményektől volt hangos, a vasárnapi választás óta azonban exponenciális növekedést mutat a választási vereség miatt sajnálkozó ellenzéki politikusok száma. Kedd este Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke felsorolta, hogy mennyivel kapott több mandátumot az MSZP más pártoknál, kicsit árnyalva a baloldalra nézve lesújtó képet, de azért csak elismerte: „nyilván egy ilyen súlyos vereség után, megnézve azt, hogy milyen arányok alakultak ki, azért sikerről nem tudok beszámolni.”

 

Tóth Bertalan elmondta, hitt abban, hogy tudnak nyerni, de végül rájött, hogy „egy buborékban mozgósítottak”. Nos, jogilag valóban volt lehetőségük győzni, de ilyen alapon ezt a Magyar Kétfarkú Kutyapártra is el lehet mondani. Hogy reálisan miből gondolta az MSZP társelnöke, hogy győzni fognak, azt viszont nem tudjuk. Tény, hogy 136 mandátumra, a szavazatok 54 százalékának a megszerzésére és ezáltal a baloldal történelmi vereségére kevesen számítottak, abban azonban egyetértés volt a jobb- és baloldalhoz köthető magyar illetve nemzetközi közvélemény-kutató cégek között, hogy mindannyian a Fidesz-KDNP győzelmét prognosztizálták.

 

A szocialista politikus szerint a Fidesznek hatalmas médiafölénye van, és elsősorban erre vezethető vissza a kormánypártok „Holdról is látható” sikere. Ezt az állítást a jogforrások megvizsgálása és az empíriáink alapján is tudjuk cáfolni – na persze nem azt, hogy a Holdról is látható a siker. Az Alaptörvény IX. cikk (2) bekezdése deklarálja, hogy Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit. Az Smtv. 4. § (1) bekezdése értelmében, Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét. A tapasztalataink pedig azok, hogy senki sem nyomja el az ellenzéki médiumokat, ellenkezőleg, az online médiában épp a kormányellenes hangok hegemóniája érvényesül. A Telex, az Index, a 444, a 24.hu és elvtársaik nyugodtan terjeszthetik a baloldali propagandát, senki sem bántja őket, ellenben Fekete-Győr András – igazi Lenin-fiúként – azonnal bevágtat az Origo szerkesztőségébe számon kérni az újságírót, aki rosszat mer írni róla. Továbbá, nem a kormánykritikus sajtóorgánumok azok, akiket rendszerint korlátoz a Facebook, akiket hátra sorol a Google, és akik információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény sértettjeként nemrég egy nemzetközi hackercsoport támadását szenvedték el.

 

Rónai Egon, tőle nem megszokott módon, beleállt a baloldali koalícióba, idézett tőlük, majd beolvasott nekik. Ezt szó szerint idézzük:
„Hogyan tovább? Az előbb idéztem a vendégeknek azt a közleményt, amit a hatpárti másnapi értekezlet után a vezetők küldtek, gondolom ön is megjelent. Ott van egy utolsó mondat, amit megkérem, hogy értelmezzen nekem! Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő. Ez a negyedik Fidesz-kétharmad egymás után. Mit lehet még tenni és mit tudnak még ígérni?”

Tóth csak hebegett-habogott, elmondta, hogy majd „elemzik” a történetet. Hogy ezen mit kell elemezni, azt nem tudjuk. Csúfos vereséget szenvedett a gyűlöletkampányt folytató, kommunistákat és fasisztákat képviselő koalíció. Kész. A műsorvezető rákérdezett, hogyan lehet az, hogy 2014-ben még 23 százalékos támogatottsága volt az MSZP-nek, most pedig a hat pártnak együtt van 34 százalék. A pártelnök vélhetően nem értette a kérdést, mert csak azt ismételgette, hogy több mandátumot szereztek, mint a Jobbik. Mondjuk ezzel felvágni olyan, mintha valaki azzal büszkélkedne, hogy legyőzött egy vakot célbadobásban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére