Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német állami vállalat is érintett az offshore-botrányban

Bertha László

2016.04.10. 20:48

A német pénzügyminiszter szerint "jól hangzik, de nincs értelme" megtiltani az offshore-cégek alapítását.

A Der Spiegel szerint az állami vállalat kétes kétes üzleti tevékenységet folytatott venezuelai partnerekkel, és az ügyleteket egy offshore-cég révén bonyolította le, amelyet a Mossack Fonseca közreműködésével alapított. A lap szerint egy informátor már 2012-ben és 2013-ban is figyelmeztette Wolfgang Schäuble pénzügyminisztert és a tárcát a vállalat felügyelőbizottságában képviselő államtitkárt, de nem foglalkoztak az üggyel.

A német pénzügyminiszter szerint azonban „ősrégi történetről” van szó, amit az illetékes ügyészség is kivizsgált, az érintett állami vállalatvezetőket pedig „esküt helyettesítő nyilatkozattételre” kötelezték. Az eljárások természetesen semmilyen törvénytelenséget nem mutattak ki Schäuble szerint, de a Der Spiegel új információkat hozott napvilágra, így újra megvizsgálják az ügyet – ígérte a politikus.

Schäuble az ARD-nek nyilatkozva elmondta, hogy bár „jól hangzik, de nincs értelme” megtiltani az offshore-cégek alapítását.

A miniszter a Die Weltnek és a Handelsblatt című üzleti lap értesülését megerősítve hozzátette, hogy a minisztérium rövidesen bemutat egy tízpontos tervet az adókerülés és a pénzmosás elleni harcról, és még a nyári törvényhozási szünetig elkészít egy jogszabálytervezetet az ügyben.

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére