Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha minden jól alakul, visszamegy a börtönbe Sztojka Iván

Horváth Tamás

2020.07.30. 08:40

Emberkereskedelem miatt 8 év fegyházat kért rá az ügyészség, de még az is lehet, hogy a feltételesen elengedett 4 év 5 hónapot is le kell ülnie.

Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség S. I. és három társa, azaz korábbi nevén Sztojka Iván és bűntársai ellen.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, a bűnszervezetet irányító vádlottra 8, a bankszámlákat nyitó két társára 1 év 8 hónapot, míg a negyedik vádlottra egy év börtönt kértek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.

Sztojka Ivánról már első ránézésre is látszik, hogy törvénytisztelő magyar állampolgár | Fotó: MTI

A Marian Cozma megöléséért korábban 13 évre ítélt Sztojka Ivánt ezúttal azzal vádolják, hogy tavaly márciustól augusztusig prostitúcióra bírt rá egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, és az abból befolyó pénzből kitartatta magát a társaival.

A vádirat szerint a szervezet irányítójával rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, s erre utalta el a nő a bevételét. A terheltek a bankautomatából felvett összegeket a szervezetet irányító Sztojkának átadták, amellyel a cigány férfi közel egymillió forinthoz jutott. Sztojka Iván tagadta a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.

A főügyészség nyolc év fegyházat kért rá arra az esetre, ha a hírhedt bűnöző beismeri a bűnösségét az előkészületi ülésen. Emellett arról is rendelkezett, hogy szüntessék meg a Cozma-ügyben lévő feltételes szabadságra helyezését. Ez azt jelenti, hogy ha Sztojkát végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akkor a feltételesen elengedett 4 év 5 hónapot is le kell ülnie.

(24.hu nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére