Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország beismerte: nem mentális problémák, hanem a radikális iszlám motiválja a terroristákat

888.hu

2022.03.23. 18:30

„Komoly jelek” utalnak arra, hogy a novemberben Németországban késeléses ámokfutást elkövető migráns férfit a radikális iszlám inspirálta – közölte a helyi ügyészség. A hatósági tisztviselők kezdetben kizárták, hogy a támadás terrorcselekmény lett volna, azt állítva, hogy nincs bizonyíték erre az állításra.

 

Mint ismertette, tavaly egy német vonaton egy szíriai férfi tömeges késelés hajtott végre, mely során négy embert megsebesített, kettőt majdnem halálosan. Kezdetben még kizárták a terrorizmus vádját, a hatóságok azonban most azt mondták, hogy valószínűleg nem mentális problémák, hanem a radikális iszlám motiválta a szíriai késelőt.

 

A Die Welt beszámolója szerint azonban a terrorista indíték ismét terítékre került, mivel az ügyészek szerint a migráns férfi keményvonalas iszlám nézeteket vallott, többek között azt, hogy egy, a saría törvényei szerint működő államban szeretne élni.

A tisztviselők a férfi ismerőseinek vallomásai alapján jutottak erre a véleményre, valamint olyan jelentések alapján, amelyek szerint a férfi birtokában radikális iszlám propaganda volt, amelyet állítólag az Iszlám Állam állított elő, és amely támadásokra szólított fel.

Az ügyészek szerint a 27 éves férfi a „nyugati demokratikus nemzet” fogalmát is elutasítja, a Die Welt szerint a férfi látszólag „minden németet semmibe vesz”.

 

Ezek a megjegyzések azonban teljes ellentétben állnak a rendőrség által nem sokkal a támadás után tett kezdeti állításokkal. Arról számoltak be, hogy a férfi állítólag „paranoid skizofrénia” jeleit mutatta, és azt hitte, hogy emberek követik őt. Később azonban elismerték, hogy az incidens lehetséges motivációjaként terrorista indítékot is vizsgálnak.

 

Az ebbe az irányba mutató jelek közé tartozik a vádlott Facebook-fiókjának tartalma és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nála talált propagandavideói”

– közölték az ügyészek az AFP által készített jelentés szerint.

A férfit azóta börtönbe küldték, miután egy szakértő szerint tettéért büntetőjogi felelősségre vonható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére