Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888

2021.03.09. 19:59

Meghaladta az egymilliót a beoltottak száma Magyarországon | 6494 újabb fertőzöttet találtak, elhunyt 158 beteg

 

Tegnap meghalt 158, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6494 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést – írta meg a koronavirus.gov.hu. Közölték azt is, hogy a koronavírus ellen beoltottak száma 1 047 045 Magyarországon, és 314 485-en már a második dózist is megkapták.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, és rendkívül súlyos a helyzet – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hasonló véleményen volt Müller Cecília országos tiszti főorvos, aki az operatív törzs online sajtótájékoztatóján közölte, hogy eddig sosem tapasztalt mértékű romlás jellemzi az elmúlt napok járványügyi adatait.

Kövér László házelnök is megkapta az oltást, akit a kínai Sinopharm-vakcinával oltották be.

A Mandiner számszerűsítette is a különbséget, hogy miként jártunk volna, ha a baloldal akarata érvényesül a járványkezelésben. Valószínűleg nem az átoltottsági lista élmezőnyében foglalna helyet hazánk....

Nincs napirenden az olasz jobboldali Liga párt belépése az Európai Néppártba (EPP) Matteo Salvini pártvezető keddi nyilatkozata szerint, amelyben elmondta, hogy lengyelekkel és magyarokkal új európai parlamenti frakció létrehozásán dolgozik.

A Párbeszéd nevű – friss kutatások szerint 2 százalékos támogatottsággal bíró – párt társelnöke azt vizionálja, hogy a kormány valójában Karácsony Gergelyt „majmolja”, ami a járvány elleni védekezést illeti. – Bohár Dániel írása.

A Deutsche Welle szerint a külső állami beavatkozás torzítja a piacokat és az árakat – ifj. Lomnici Zoltán írása.

Ujhelyi István ma is az EU-ra várna, holott eddig még mindig bealudtak. A baloldal álhírgyártáshoz stábot biztosító EP-képviselője szerint „globális fenyegetésekkel szemben nem lehet pusztán tagállami megoldásokat adni”, ezért azok után is az uniós egészségügy mellett kardoskodik, hogy a bizottság bevallottan elkésett a tavaszi járványkezeléssel

Rendkívül sokat profitál Magyarország a Japánnal folytatott hatékony, a kölcsönös tiszteletre és már barátságra alapuló együttműködésből – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közmédiával, miután tárgyalt Motegi Tosimicu japán külügyminiszterrel.

A régi indexesekből verbuválódott társaság elkészített Jakab Péterrel egy olyan interjút, melyért Kádár elvtárs megnyalná mind a 10 ujját. Olyan válaszokat adott, amelyekből mindenki számára világossá vált, hogy az esélytelenek teljes nyugalmával indulhat neki az ellenzéki roncsderbinek: a miniszterjelölt-jelölt választásnak.

Bocsánatkérést követelnek a Covid-19 elleni orosz Szputnyik V vakcina fejlesztői Christa Wirthumer-Hochétól, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) igazgatósági testületének vezetőjétől, amiért egy nyilatkozatában az orosz ruletthez hasonlította az oltóanyag rendkívüli esetben való alkalmazását.

A haladók, a feministák és a társadalmi igazságosság színes hajú élharcosai már jó ideje vendettát hirdettek a „jó nők” ellen, de hogy már gyerekekre hivatkozva rajzolnak át karaktereket, az mégiscsak a kettős mérce csimborasszója. Ennek az áldozata lett Lola Nyuszi, az 1996-ben elkészült készült Space Jam – Zűr az űrben című film főszereplének, Tapsi Hapsi barátnője is.

A demokraták körében egyre inkább a baloldali szélsőségesek dominálnak – mondta ezt Ayaan Hirsi Ali amerikai–holland író, aktivista, aki szerint Joe Biden arra sem emlékszik, hogy mit evett ebédre.

Csütörtök este óta zavargások vannak és erőszak tombol Lyon több városrészében, feldühödött fiatalok kukákat, parkoló autókat gyújtanak fel, békés járókelőket vernek meg, és egy rendőrautót is megtámadtak, amely a tűzben teljesen megsemmisült. Az erőszak állandósult, minden éjszaka ez van – közölte az Origo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére