Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zaharova: Amerika új fegyverkezési versenyt hirdet Európában

Bertha László

2017.01.16. 21:08

Gyakorlatilag új fegyverkezési versenyt kezdeményez az USA azáltal, hogy jelentõs mennyiségû fegyverzetet telepít és katonákat vezényel Európába - jelentette ki az orosz külügyi szóvivõ.
MOSZKVA, 21:08

Gyakorlatilag új fegyverkezési versenyt kezdeményez az USA azáltal, hogy jelentős mennyiségű fegyverzetet telepít és katonákat vezényel Európába – jelentette ki az orosz külügyi szóvivő.

Marija Zaharova szerint azzal, hogy az Egyesült Államok a tervei alapján nagyobb katonai erőt akar telepíteni Európába,

jelentős romboló potenciált jelentenek az európai biztonság egész szerkezetére nézve, új katonapolitikai realitást teremtenek”

Az orosz külügyi szóvivő hozzátette, hogy ezzel súlyosan megbontják a kontinensen kialakult erőegyensúlyt, ezen kívül

hosszú távú romboló következményekkel fenyegetnek az euroatlanti térségben.”

Zaharova úgy véli, hogy hamis az a nyugati médián keresztül terjesztett hír, hogy csekély mértékű az amerikai csapaterősítés, mivel az Egyesült Államok január folyamán egy páncélos dandárt dobott át Lengyelországba mintegy 4 ezer katonával, 2500 járművel, köztük 87 tankkal, 144 páncélozott harcjárművel és 18 önjáró tüzérségi löveggel.

Emellett januártól a norvégiai Laernesben 300 amerikai tengerészgyalogos állomásozik majd, februártól pedig a Pentagon előretolt létesítményekben jelentős mennyiségű haditechnikát kíván elhelyezni. Márciusban egy amerikai repülődandárt, mintegy 1800 harci és szállítóhelikopterrel felszerelt katonát vezényelnek Németországba.

Marija Zaharova trükkösnek nevezte azt a kifejezést, miszerint az amerikai egységek „rotációban” állomásoznak az európai országokban. A szóvivő ugyanis felhívta a figyelmet, hogy az egyik váltást a másik megérkezéséig nem rendelik vissza az USA-ba, amely folyamatos, hosszú távú jelenlétet jelent, ami „aligha nevezhető kizárólag védelmi jellegűnek”.

Az orosz külügyi szóvivő kommentárjában rámutatott, hogy mindez az amerikai rakétavédelmi rendszer európai elemeinek megerősítésével, valamint a többi NATO-ország területére telepített nukleáris fegyverek modernizálásával párhuzamosan történik. Zaharova szerint Washington az atomfegyverekkel nem rendelkező szövetségeseit is ezek alkalmazásának irányába tereli – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére