Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valami rettentően bűzlik Karácsony őszödi beszéde körül

Nagy Gábor

2019.09.30. 19:58

Zavar a zűrben.

Mint kiderült, Zugló leköszönő polgármestere, Karácsony Gergely is elmondta a maga őszödi beszédét. A múlt héten nyilvánosságra került felvételen az éppen a főpolgármesteri címre pedálozó párbeszédes politikus kendőzetlenül beszélt saját szövetségese, a DK-s Gy. Németh Erzsébet esélytelenségéről (Gyurcsány embere a XVII. kerületi polgármesteri székre vágyik); a szocialistákkal való alkudozásairól; illetve megemlített egy nevet is, az MSZP-s Horváth Csabáét, akinek véleménye szerint egyetlen erénye van: a zuglói szocialisták fosztogatását csak ő tudná kordában tartani.

Karácsony ezzel a kiszivárgott beszélgetéssel saját magáról rántotta le a leplet:

  • Nyilvánvalóvá vált, hogy tízévnyi országos politizálás (LMP, Párbeszéd) és ötévnyi polgármesterség után sem tud rendet rakni saját környezetében. Ennyi erővel egy „herevasaló” izompacsirta (Berki Krisztián) és egy hivatásos hőbörgő (Puzsér Róbert) is alkalmasabb jelölt lenne Budapest első emberének, ha nem lenne ott a versenyben a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István.
  • Ismét bebizonyosodott, hogy az összellenzékinek csúfolt konstrukció (mely mögött ott áll a Párbeszéd, az MSZP, a DK és a Momentum) csupán egy kényszerházasság, amit csak a hatalomért való versengés tart össze. Igazából Karácsony még mindig prüszköl a szocialistákra, Gyurcsány még mindig bohócként tekint Karácsonyra, a Momentum és a DK a zavarosban halászik, a Párbeszéd pedig tényleg csak papíron létezik.

Karácsony (nem sokkal a felvétel nyilvánosságra hozatala után) sajtótájékoztatót tartott, ahol több alkalommal is önellentmondásba keveredett: Gy. Németh Erzsébetről már potens polgármesterjelöltként beszélt; a zuglói szocialisták korrupcióját letagadta („Ebben a beszélgetésben semmi nem hangzik el a múlttal és a jelennel kapcsolatosan, a jövőről beszélgettünk, és arról, hogy Horváth Csaba igenis jó polgármestere lesz Zuglónak.”); illetve manipulált, összevágott felvételt emlegetett – mondván: eltorzították a kérdező hangját, akit így nem ismerhetett fel.

A férfi WC-ben bújt el Karácsony Gergely, hogy ne kelljen válaszolnia a Hír TV kérdéseire | VIDEÓ

Szinte nem telik el úgy nap, hogy a Tarlós István székére ácsingózó fővárosi bohóctriumvirátus egyik tagja ne égetné szénné önmagát, vagy valamely ellenzéki jelölttársát. Karácsony Gergely, Zugló bukott polgármestere a mai napon egyszer már megkapta a magáét, amikor is vetélytársa, Puzsér Róbert kritikus és hivatásos üvöltöző a Facebookon szólította fel, hogy lépjen vissza.

Csakhogy most vasárnap a Párbeszéd (P) másik társelnöke, Szabó Tímea is tartott egy sajtótájékoztatót, melyen a politikus arról beszélt, hogy a felvétel minden bizonnyal a párt egyik ülésén, az Országgyűlés Irodaházában született. Vagyis, ha Karácsony Gergely nem tudja, nem emlékszik arra, hogy ki tett fel neki kérdéseket az elnökségi ülésen, akkor

  • a P első emberének vagy szelektív a memóriája,
  • vagy nem tudja, hogy ki vesz részt ezeken az üléseken,
  • vagy egész egyszerűen egy párton belüli szivárogtatásról lehet szó, ami mögött sok minden állhat.

Érdemes felidézni, a leköszönő zuglói polgármester korábbi, nyilvánosságra került beszédei („jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”; „a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre”) után mindig úgy nyilatkozott: tudja, hogy ki a kiszivárogtató, de nem fedi fel a kilétét. A „kötelező” panel most azonban elmaradt, amely tovább erősítheti a gyanút, hogy a Párbeszéd egyik magas rangú politikusa készíthette azt a felvételt, ami egyébként a Jobbikhoz köthető YouTube-csatornán, a Herbal Realityn jelent meg először.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére