Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit belügy nem engedi be a dzsihadisták gyerekeit

Bokor Gábor

2019.08.13. 13:58

Hiába a bevándorláspártiak nyomásgyakorlása, a szigorú bevándorláspolitikát folytató britek nem engedik, hogy az országot a Közel-Keletért elhagyó iszlamisták és azok gyerekei visszautazzanak Nagy-Britanniába.

A londoni vezetés ismét leszögezte, nem fogadják vissza azokat, akik az Iszlám Állam kedvéért elhagyták a szigetországot, és ez igaz a terroristák gyerekeire is. A kurd hatóságok – akik jelenleg a brit dzsihadisták többségét tartják fogva – azzal próbálják a brit kormányt rábírni arra, hogy vegyék vissza a saját terroristáikat, hogy ha ezt nem teszik meg, akkor ezek a gyerekek lesznek a jövő terroristái. Jelenleg nagyjából 30 brit állampolgárságú kiskorút tartanak fogva az anyjukkal Észak-Szíriában, amiért a szülők csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

Az év elején nagy port kavart a botrány, mikor a bangladesi származású, korábban brit állampolgársággal is rendelkező Shamima Begum azt akarta a bevándorláspárti civil szervezetek közbenjárásával elérni, hogy London fogadja őt vissza, mert már nem érzi jól magát Szíriában. London akkor is elzárkózott attól, hogy visszafogadja a dzsihadista nőt. Sajid Javid volt belügyminiszter többször is elmondta, hogy Begum nemzetbiztonsági kockázatot jelent, így nem lehet visszafogadni. Szerinte nincs miért beengedni olyasvalakit, aki egyszer az Iszlám Államot választotta az otthona, Nagy-Britannia helyett.

Fotó: AFP

A brit törvények értelmében, ha a szülőket még a gyermek érkezése előtt megfosztották brit állampolgárságuktól, a gyerek automatikusan nem jogosult az Egyesült Királyságban élni.

Nem bántam meg, hogy csatlakoztam az Iszlám Államhoz

– mondta korábban a The Timesnak Shamima Begum.

A terrorfeleség azt állította, a légynek sem ártott, azonban leleplezték, miket csinált az Iszlám Államnak

Mi is több ízben foglalkoztunk itt, a 888-on Shamima Begummal. A bangladesi származású brit nő évekkel ezelőtt hagyta ott a szigetországot, hogy csatlakozzon az ISIS-hez. Miután a koalíciós erők felszabadították a terrorállam által elfoglalt területeket, a lány érezte, hogy közel a vég. Egy szíriai menekülttáborba került, onnan próbált meg valahogy visszajutni Nagy-Britanniába.

A szír ellenzék táboraiban nagyjából hetvenezer terroristafeleség és a gyereke tartózkodik. Ők az Iszlám Állam bukása után kerültek a táborokba, melyeket az Aszad-ellenes Szíriai Demokratikus Erők (SDF) és a kurdok tartanak fenn. A legnagyobb ilyen tábor az úgynevezett al-Hol, ahol 11 ezer külföldi dzsihadista van fogva tartva. Az SDF adatai szerint nyolcszáz olyan iszlamista van náluk, akik európai útlevelet tartanak maguknál.

Az ilyesfajta táborokban a legfrissebb jelentések szerint egyre jobban terjednek a radikális nézetek, az Iszlám Államhoz továbbra is hű személyek megpróbálják radikalizálni a többieket. Nemrég egy videó is felkerült az internetre, ahol azt látni, hogy a fogvatartottak kifeszítették az Iszlám Állam fekete zászlaját, majd a terrorszervezetet éltető dalokat énekeltek. Ezen felül olyan is előfordult már, hogy a szélsőséges fogvatartottak megtámadták az őröket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére