Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Banglades kivégezné a Szíriában ragadt terrorfeleséget

Bokor Gábor

2019.05.03. 20:35

Shamima Begum, a bangladesi származású brit ISIS-feleség jelenleg egy szíriai táborban tartózkodik, ahonnan nem tud sehova menni, ugyanis a britek nem hajlandóak visszafogadni, de Bangladesnek se kell.

A jelenleg 19 éves Shamima Begum négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy otthagyja Nagy-Britanniát, Szíriába utazik, hogy ott egy terrorista felesége legyen. A bangladesi származású nő az Iszlám Állam bukása óta minden erejével azon van, hogy valamilyen úton-módon visszajusson Angliába. Ebből lett is egy kisebb diplomáciai botrány, mivel London közölte, bevonták Begum útlevelét, semmi esélye arra, hogy visszautazzon. Emiatt persze a bevándorláspárti civil szervezetek és kormányok egy emberként hördültek fel.

Aki elhagyja Nagy-Britanniát az Iszlám Államért, azt nem várjuk vissza”

– mondta még februárban a brit belügyminiszter.

Begum ügyével kapcsolatban most megszólalt a bangladesi kormány is, mivel felmerült, hogy akár oda is utazhatna, hiszen az apja az ázsiai ország állampolgára is. Abdul Momen bangladesi külügyminiszter rövidre zárta a kérdést és elmondta, nem fogadják be Shamima Begumot, ha valahogy mégis Bangladesbe jut, elítélik és felakasztják.

Fotó: AFP

Hiába a honfitársunk az apja, Shamima nem rendelkezik bangladesi állampolgársággal, nem is igényelte azt soha”

– ismertette a miniszter, majd hozzátette, akit terrorcselekménnyel kapcsolatos bűncselekmény miatt kapnak el, azt börtönbe zárják és a tárgyalás után felakasztják, így Begum sem lenne kivétel. A lány agyát az Iszlám Állam az interneten keresztül mosta át, három barátjával együtt döntött úgy, hogy a dzsihád nevében Szíriába szöknek. Társai a háborúban meghaltak.

Mióta fogságban van, több részlet is kiderült a lányról. Hiába állította azt magáról, hogy csak egy egyszerű háziasszony volt, aki főzött és a takarított a terrorista férjére, a valóság ezzel szemben az, hogy a Hisba, azaz az Iszlám Állam vallásrendőrségének rendfenntartója volt. Pár héttel ezelőtt jelentkezett egy tanú, aki azt állította, hogy Begum a legdurvább saríaőr volt, akinek az volt a feladata, hogy ellenőrizze a lakosokat, betartják-e a szigorú, elnyomáson alapuló iszlám törvénykezést.

Sok Európába ide utazó nő csatlakozott a Hisbához, többségük rendkívül szigorú volt a helyiekkel”

– mondta az egyik aktivista, aki azonosította Begumot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére