Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vb-selejtező 2022 – lehetetlen küldetés Londonban

888.hu, MTI

2021.10.12. 14:35

Az esélytelenek nyugalmával léphet pályára ma este a Wembley Stadionban a magyar labdarúgó-válogatott. A legutóbbi mérkőzések eredményének és a csapat pillanatnyi formájának ismeretében aligha reménykedhetünk London bevételében. Legfeljebb karakán helytállásban és harcos játékban. A vb-pótselejtezős álmaink már az Albánia elleni két vereség után elszálltak.

Nem sok jót ígér a mieinknek a találkozó. A budapesti 0-4 után különösen, s mindennél jobban jellemzi a helyzetet, hogy az angol sajtó nem vesztegetett különösen sok szót a ma esti mérkőzésre. Annál inkább nagyobb teret szentelt annak, hogy küszöbön áll a válogatottat az Eb-döntőig – és 2018-ban a vb-elődöntőig – eljuttató Gareth Southgate szövetségi kapitány szerződéshosszabbítása. Mindenesetre sokat elmond az erőviszonyokról, hogy a Transfermarkt adatai szerint az angol keret 1,13 milliárd eurót (407 milliárd forint) ér, míg a magyar 103,95 milliót.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón – természetesen – egy angol újságíró felhozta a rasszizmus kérdését, mondván, a budapesti meccs után az angol lapok többet írtak az állítólagos inzultusokról, mint a labdarúgásról.

„Magyarország, akárcsak Anglia vagy bármelyik európai ország, nyitott, toleráns és demokratikus ország” – válaszolta Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szakvezetője, és hozzátette: a néhány elszigetelt eset nyomán a válogatott megkapta a büntetését, a zárt kapus meccset. A kapitány egyébként azt is világossá tette, hogy egy nagyobb arányú angol győzelem esetén sem mond le, mert küzdő típusnak tartja magát.

Szegény Rossit azonban még az ág is húzza, négy játékosára nem számíthat. Dibusz Dénes és Kleinheisler László sérülés, Botka Endre sárga lapjai miatt nem léphet pályára Londonban. Willi Orbánt pedig klubja, az RB Leipzig csak az Albánia elleni találkozóra engedte el.

Lesznek változások az Andorra elleni mérkőzéshez képest – nyilatkozta Gareth Southgate, az angolok kapitánya. – Erős keretünk van, mindenki tisztában van vele, hogy értékes tagja a csapatnak. A rasszizmus vagy a tolerancia kapcsán nem nagyon tudok mást mondani, mint amit már elmondtam, és nem hiszem, hogy a mérkőzés kapcsán ennek lenne bármilyen jelentősége.”

Az angol szövetség információi szerint kb. 70-75 ezer szurkolót várnak a mérkőzésre, ebből mintegy 800-1000 magyar lesz, akiknek többsége az Egyesült Királyságban él.

Vb-selejetező, 8. forduló:
Anglia–Magyarország 20.45 (tv: M4 Sport)
San Marino–Andorra 20.45
Albánia–Lengyelország 20.45

Az állás: 1. Anglia 19 pont, 2. Albánia 15, 3. Lengyelország 14, 4. Magyarország 10, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére