Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klub-vb – Robbanás vezette be a Lőw Zsolték mai elődöntőjét Abu Dhabiban

MTI, 888.hu

2022.02.09. 14:20

Ha nem is félve, de talán borongós hangulatban lépnek pályára a klub-világbajnokságon szereplő futballisták Abu Dhabiban. Robbanás rázta meg tegnap éjjel a várost, így érthető az óvatosság a ma fél hatkor kezdődő Chelsea-Al-Hilal elődöntőben. Ahol egyébként előfordulhat, hogy a londoni csapat kispadján a másodedző, Lőw Zsolt helyettesíti a koronavírus által megfertőzött mestert, Thomas Tuchelt.

 

Állítólag gázszivárgás okozta a robbanást, bár korábban az Egyesült Államok helyi nagykövetsége rakétatámadásokra figyelmeztetett. A Daily Mail tudósítása szerint a rendőrség és a mentők vonultak ki éjfél után egy toronyházhoz a belvárosban, amely elég közel van a média és a szurkolók által használt szállodákhoz. Ráadásul az elődöntőnek otthont adó Mohammed Bin Zayed Stadion alig 4,5 kilométernyire van a robbanás helyszínétől. Amelyről egyébként a Dél-Amerikát képviselő a brazil Palmeiras szurkolói a közösségi médiában több felvételt is megosztottak az épület kiürítéséről.

A robbanásban senki sem sérült meg. A jemeni lázadó erők már több támadást is indítottak Abu Dhabi ellen. Január 17-én három ember vesztette életét az egyik ilyen támadásban, hatan pedig megsérültek. A torna házigazdái állítólag állásfoglalást kértek a FIFÁ-tól.

Ilyen körülmények között nehéz a játékra koncentrálni. Igaz, a Chelsea számár valószínűleg nem okoz majd leküzdhetetlen akadályt a szaúdi al-Hilal legyzése. Még úgy sem, hogy a koronavírusos Thomas Tuchel nem utazhatott a csapattal. Egy ember helyett a Chelsea teljes szakmai stábjának közösen kell megoldania az „edzőkérdést” – jelentette ki a német tréner magyar segítője, Lőw Zsolt. Ám még nem biztos, hogy a ma 17.30-kor kezdődő meccsen ő ül majd a londoniak kispadján, ám a elődöntő sajtótájékoztatóján Lőw állt a sajtó rendelkezésére.

Komoly kihívás, hogy nincs itt, de próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet a helyzetből. Állandó kapcsolatban állunk, rengeteget egyeztetünk, szinte mindig hív minket. Thomast egyikünk sem tudja lemásolni, ő a világ egyik legjobb edzője, így meg kell osztanunk az edzői stábon belül a különböző feladatokat” – mondta Lőw az általa tartott keddi edzés után.

EPA/ALI HAIDER

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére