Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nézõpont: a gyenge baloldalon még mindig az MSZP a legerõsebb

Bertha László

2017.09.30. 11:28

Mindössze hibahatáron belül változott a baloldali pártok támogatottsága szeptemberben, így belharcai ellenére továbbra is az MSZP a legerõsebb párt a baloldalon - derül ki a Nézõpont Intézet közvélemény-kutatásából. A felmérés alapján a kormánypártok változatlanul jelentõs fölénnyel vezetik a pártversenyt.

Szeptemberben – negyedik hónapja változatlanul – a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatta a kormánypártokat. A Jobbik szimpatizánsi tábora továbbra is 11 százalékos, míg az MSZP-tábor hibahatáron belül, egy százalékpontot csökkenve 6 százalékot teszi ki. A Gyurcsány-féle DK-val változatlanul 4, az Együtt-tel és a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párttal továbbra is 1-1 százalék szimpatizál. Az LMP tábora hibahatáron belül, egy százalékpontot erősödve 3 százalékos, míg a Momentum ismét 2, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP őrzi 43 százalékos táborát. A Jobbik a listás voksok 21 százalékára esélyes az előző havi 22 százalék után. Ezen a bázison az MSZP is veszített ugyan egy százalékpontot, de a szocialisták így is 10 százalék fölött maradtak, jelenleg a listás szavazatok 11 százalékát érnék el.

A szocialistáktól némileg lemaradva a DK 8, míg Gyurcsány Ferenc pártjától is lemaradva az LMP a listás szavazatok 6 százalékára esélyes (ez a DK és az LMP esetében is egy-egy százalékpontos, nem érdemi növekedést jelent). A Momentum a múlt havi 5 százalék után ezúttal 4, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt változatlanul 2-2, a Liberális Párt továbbra is 1, míg a Párbeszéd újból 1 százalékon áll.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére