Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma folytatódik az EU-csúcs, amin a V4-ek megkerülésével nem lehet döntést hozni

Pörge Béla

2019.07.02. 07:37

A maratoni hosszúságú brüsszeli EU-csúcsot hétfőn felfüggesztették, a bizottsági elnöki jelöltről nem született döntés.

Kovács Zoltán szerint annak lehetünk tanúi, hogy a csúcsjelölti (Spitzenkandidat) rendszer megbukott. A V4-ek „összetartása” új alternatívát kínál – mondta az államtitkár, aki kiemelte, hogy:

a visegrádi országok megkerülésével nem lehet döntést hozni.

Kifejtette: minden vezető pozícióban olyan jelöltre van szükség, aki elfogadja a nemzetek Európájának gondolatát, tiszteletben tartja a tagállamok szuverenitását, egyértelműen nem a migráció menedzselését akarja, továbbá fontosnak ítéli a keresztény Európa hagyományainak védelmét. Az államtitkár szerint ezen alapelveknek sem a néppárti Manfred Weber, sem a szocialista Frans Timmermans nem felel meg.

Azt mondta: a V4-ek mellett Olaszország, sőt az esti hírek szerint már 10-11 ország utasítja el Frans Timmmermans jelölését.

Kovács Zoltán az M1 műsorában kiemelte: olyan emberre van szükség, aki egységbe tömöríti az európai tagállamokat, nem pedig megosztja őket. Ezzel kapcsolatban azt mondta: Frans Timmermans „végighazudta választási kampányát”, Manfred Weber pedig megsértett tagállamokat, köztük Magyarországot. Ilyen emberekkel nem lehet egységet teremteni – jegyezte meg.

Az államtitkár szerint lehet találni olyan jelöltet, aki megtestesíti az összefogást. Jelöltekről, konkrét nevekről viszont nem kívánt beszélni.

Hétfőn este beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor levele is kellett ahhoz, hogy az Európai Néppárt nemet mondjon Frans Timmermans jelölésére.

Orbán levele is kellett ahhoz, hogy a Néppárt nemet mondjon Timmermansra

Az EPP szembement Angela Merkellel, nem választották meg Soros emberét, Frans Timmermanst, akin keresztül a Soros NGO-kat támogatták volna – így összegezték a felfüggesztett európai uniós csúcstalálkozó történéseit az ülésen és a tárgyalásokon részt vevő, név nélkül nyilatkozó magyar és V4-es delegációtagok. Beszámolójukban felidézték, hogy az európai parlamenti (EP-) választás után a csúcsjelölti rendszerrel kapcsolatban [...]

Az EU-csúcs kedden délelőtt folytatódik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére